Kim van Zeben met ‘Eendje’ in De Warenar

Foto: Moon Saris
EENDJE is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje. Creatief muziektheater met poppen! Komsiche reportage over een verwarde eend. Kim kan je kennen van: Woef Side Story | Pluk van de Petteflet | Minoes | en veel stemmenwerk | Nominatie Musical Award

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma Pia op pad kennis met Dobber.

Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage.

Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe.

Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.  

EENDJE is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

 

Bestel kaarten

 

Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story.

Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol.

Ook presenteert zij seizoen 2018/19 de Cabarestafette. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: KIM VAN ZEBEN THEATERPRODUCTIES.

Eendje is de eerste theatervoorstelling voor jong en oud die ze onder deze naam uitbrengt en produceert.

 

Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op.

Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan jeugdtheater Sonnevanck en ontving voor haar tekst en regie van Tijl Uilenspiegel een Zilveren Krekel.

Voor volwassenen maakte ze muziektheatervoorstellingen onder de naam tgBloodyMary. Momenteel regisseert en schrijft ze ook voor o.a. Bos Theaterproducties.

Het Parool – “Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.”

SCENES – “Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen.

Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor nonconformisme.  Warm aanbevolen.”