HartvoorWassenaar: Stop de verloedering

Foto: Hart voor Wassenaar

Het wordt steeds duidelijker dat Wassenaar het financieel moeilijk heeft. Met name merk je het aan het onderhoud van de openbare ruimte.

Ons gemeentehuis “De Paauw” staat bijna 8 jaar(!!!) in de steigers. Had al jaren geleden klaar kunnen zijn. Het koffiehuisje aan de buurtweg wordt nu maar geparkeerd omdat er geen geld is. Bij kruising Den Deijl duurt de verbouwing van het historische pand ook al jaren.

De provisorische afsluiting van de Raadhuislaan en de Paauwlaan en de N44 met lelijke betonblokken en rode linten wordt niet vervangen. De Warenar wordt maar niet aangepakt. Met het havengebied wordt geen vooruitgang geboekt.

Wanneer je door de straten van Wassenaar fietst dan zie je het onkruid aan alle kanten uit de straten en stoepen omhoog schieten. Perken verwilderen en het onderhoud aan de bomen is onvoldoende.

Kijk de straat waar je woont eens goed aan. Is dat netjes?

Onderhoud aan wegen, stoepen en het rioolnetwerk wordt vaak uitgesteld. Op een gegeven moment gebeurt het wel, maar vaak laat en dan kost het meer.

Ernstige dingen worden onvoldoende aangepakt. Zo wordt er nauwelijks iets gedaan aan de “Japanse Duizendknoop”. Een woekerplant die onvoorstelbaar veel schade veroorzaakt. In Engeland verlangen banken bij een hypotheek een onderzoek naar deze plant. Vanwege het schadegevaar. Maar in Wassenaar is er geen budget voor.

Het straatbeeld in Wassenaar wordt steeds rommeliger. Dat komt doordat onder leiding van het VVD-college het onderhoudsniveau verlaagd is van B-niveau naar C-niveau. Om te bezuinigen. Gras wordt minder vaak gemaaid en de perken minder vaak onderhouden. Straten worden minder geveegd.

Wat ook niet goed gaat, zijn de gebieden rond de inzamelcontainers. Wekelijks zijn hier problemen omdat ze vol zijn. 

HartvoorWassenaar heeft in 2018 (en daarvoor) voorgesteld de toeristenbelasting te verhogen. Belasting voor mensen van buiten Wassenaar, die komen genieten van ons dorp. En die een beetje bijdragen aan het onderhoud van ons dorp. Eindelijk ging de raad met ons voorstel akkoord. €300.000 meer in de gemeentelade. Onze constructieve oplossing voor meer onderhoud. Maar het is niet, zoals HartvoorWassenaar wil, daarvoor gebruikt. Maar wel wordt €180.000 uitgegeven aan promotie van Wassenaar in vliegtuigblaadjes. 

HartvoorWassenaar wil dat Wassenaar een mooi dorp is. Iemand die in Wassenaar wil wonen moet direct kunnen zien dat zij/hij in een fraai dorp komt. Op deze manier lukt dat niet. 

Voor ons zal het de inzet blijven. tot en met de verkiezingen en erna.

 

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Voor een mooi dorp