’Wassenaar de risee van Nederland’

De raadsleden Aart van Sloten (GroenLinks) en Jan van Noort (PvdA) van Wassenaar hebben forse kritiek op de manier waarop de coalitiebesprekingen worden gevoerd.

Ze betreuren het dat de VVD en het CDA hun blik alleen op Lokaal Wassenaar en D66 richten, nadat het overleg met Hart voor Wassenaar op 21 mei was vastgelopen. „Waarom proberen ze niet een zo breed mogelijke steun te verwerven? Met mij is er nog nooit een serieus gesprek gevoerd”, sprak Van Sloten in de raadsvergadering van dinsdag. Van Noort heeft dezelfde kritiek.

 Van Sloten vindt het bovendien te lang duren. „We zijn nu tweeënhalve maand verder en we hebben nog geen nieuw college. Iedereen in de regio is klaar. Zelfs   Voorschoten waar de problemen vele malen groter zijn dan bij ons. Als we het niet opschieten, worden we de risee van bestuurlijk Nederland.”

 VVD-fractieleider Caroline Klaver vindt echter gedegenheid belangrijker dan snelheid. „Ik zou graag over twee weken witte rook laten zien. We praten nu net met Lokaal   Wassenaar en D66. Zij mogen ook wel even de tijd nemen.”

Bron: Leidsch Dagblad