Opnieuw afsplitsing in gemeenteraad Wassenaar

Gisela Mulder – Jense
Hans Mulder

De partij Hart voor Wassenaar meldt in een persbericht dat twee fractieleden de partij hebben verlaten. Het gaat om het echtpaar Hans en Gisela Mulder.

In een verklaring laat fractievoorzitter Henri Hendrickx weten hun vertrek ten zeerste te betreuren. Nog meer betreurt Hendrickx het feit dat beiden ervoor hebben gekozen om hun raadszetel te willen behouden in plaats van terug te geven aan Hart voor Wassenaar.

Namens de partij stelt Hendrickx dat vele kiezers die zijn partij van de zesde naar de tweede plaats hebben gebracht bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, gekozen hebben voor de doelstellingen en denkbeelden van die partij, en daarna pas voor de mensen die op de lijst stonden.

Hart voor Wassenaar acht de motivatie – het feit dat Hart voor Wassenaar niet meedoet aan de coalitie – van de twee fractieleden niet overtuigend en vermoedt dat ‘persoonlijke motieven’ een rol spelen. Met de afsplitsing van de twee fractieleden telt de fractie van Hart voor Wassenaar nu nog maar één zetel. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen heeft Hart voor Wassenaar twee maanden deelgenomen aan de collegeonderhandelingen. Eind mei stapte Hart voor Wassenaar uit de collegeonderhandelingen met VVD en CDA vanwege de voorgenomen verhoging van de OZB. Met deze nieuwe afsplitsing telt de gemeenteraad van Wassenaar binnenkort tien fracties. De gemeenteraad van Wassenaar telt 21 zetels. Eind maart vond ook al een afsplitsing plaats. Toen splitste Brenda Hagen zich af van de fractie van Democratische Liberalen Wassenaar.

Volledige persverklaring Hart voor Wassenaar.

Tekst: Edwin de Mol