Wassenaar heeft een nieuw college

Foto: gemeente Wassenaar

“Wassenaar: Zelfstandig en Verantwoordelijk.” Dat is de titel van het coalitieakkoord van VVD, CDA, Lokaal Wassenaar! en D66. De partijen hebben onder leiding van Dick Sluimers een ambitieuze toekomstagenda opgesteld voor Wassenaar waarbij ‘stabiel bestuur’ en ‘financiële degelijkheid’ centraal staan. Zo blijft Wassenaar een aantrekkelijk en duurzaam dorp voor iedereen, zo stellen de partijen.

De raadsleden Hans Mulder en Gisela Mulder – Jense, die zich onlangs hebben afgesplitst van de partij Hart voor Wassenaar, hebben het coalitieakkoord medeondertekend en zullen, als logisch gevolg hiervan, gedoogsteun geven aan het akkoord van VVD, CDA, LokaalWassenaar! en D66. Het coalitieakkoord is door formateur Dick Sluimers aangeboden aan de voorzitter van de gemeenteraad, Frank Koen. Formateur Sluimers meldde dat het nieuwe coalitieakkoord op steun kan rekenen van 16 raadsleden op een gemeenteraad van 21 zetels. Deze nieuwe coalitie kon in drie weken tijd worden gevormd.

De kandidaat-wethouders zijn: Caroline Klaver – Bouman en Kees Wassenaar namens de VVD-Wassenaar,  Inge Zweerts de Jong namens Lokaal Wassennaar!,  Hubert Schokker namens CDA-Wassenaar en Lia de Ridder namens D66-Wassenaar. Het nieuwe college telt dus twee wethouders ‘van buiten’. Lia de Ridder is afkomstig uit Oegstgeest en Kees Wassenaar is afkomstig uit Leiderdorp. Lia de Ridder (D66) is nu nog raadslid in de gemeente Leidschendam-Voorburg, waar zij ook als wethouder actief is geweest. Tevens is zij wethouder geweest in de gemeenten Oegstgeest, Blaricum en Bussum. Kees Wassenaar (VVD) is wethouder geweest in de gemeente Leiderdorp.

De portefeuilleverdeling is (globaal) als volgt:

Hubert Schokker (CDA) – wethouder Financiën

Lia de Ridder (D66) – wethouder Sociaal Domein (o.a. Onderwijs, Duurzaamheid en Ouderenzorg)

Inge Zweerts de Jong (LokaalWassenaar!) – wethouder Sociaal Domein (o.a. Participatie, Sociale Zaken en Jeugdzorg)

Ellen Klaver – Bouman (VVD) – wethouder Fysiek Domein (o.a. Economie en Ondernemers, Centrumontwikkeling, N44, Rijnlandroute en Maaldrift)

Kees Wassenaar (VVD) – wethouder Fysiek Domein (o.a. Bouwen en Wonen, Omgevingswet, RO-projecten Valkenburg, Den Deijl, Haven)

Alle kandidaat-wethouders worden morgenavond tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.