Oprichter van Duinrell overleden

Foto: Leo van der Velde

Hugo van Zuylen van Nijevelt, de oprichter van het Wassenaarse attractiepark Duinrell, is gisteren op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt AD Haagsche Courant en wordt bevestigd door een goede bekende van de familie.

Van Zuylen van Nijevelt, die de titel ‘graaf’ had, bouwde de theetuin met speeltoestellen op het landgoed van zijn vader in Wassenaar uit tot wat Duinrell nu is geworden. Met ruim een miljoen bezoekers per jaar is het één van de best bezochte attracties in Zuid-Holland. Het was zijn levenswerk, waarvan Van Zuylen Van Nijevelt in 2000 afstand deed door het te verkopen aan zijn zonen Philip en Roderick.

,,Ik zeg steeds tegen de jongens: blijven investeren,” zei de graaf twee jaar geleden in een interview met deze krant.  ,,Het is nodig om mensen te blijven trekken. Mensen vragen om nieuwe attracties.” Alleen op die manier kan een park overleven, was zijn gedachte.

Van Zuylen van Nijevelt zat tot vorig jaar nog in de raad van commissarissen van het bedrijf, maar legde die functie in november neer.

Zijn zonen Roderick en Philip zijn belast met de dagelijkse leiding van Duinrell.

Bron: AD Haagsche Courant