“Zie ginds komt de sinterklaasexpress bij Stoomtrein Katwijk Leiden”

Foto: Stoomtrein Leiden Katwijk

Zondag 2 december a.s. zijn Sinterklaas en een paar trouwe Pieten de gehele dag aanwezig bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Hij rijdt vanaf 11.00 uur elk heel uur mee met de stoomtrein. Na afloop van de rit loopt hij met de kinderen mee naar het verwarmde museum waar voor de kinderen wat lekkers klaarstaat. Omdat de Goedheiligman de gehele dag aanwezig is, heeft hij voor alle kinderen ruim de tijd om aandacht te geven en om samen op de foto te gaan.

Valkenburg ZH – Sinterklaas en zijn trouwe Pieten hebben laten weten dat hij  zondag 2 december a.s. zijn stoomboot voor één keer wil omruilen voor  een echte stoomtrein. Toen de stoker en de machinist van het museum hem uitnodigden om samen met de kinderen langs het Valkenburgse Meer te rijden,  hoefde hij niet lang te aarzelen.  Vanaf het station van Stoomtrein Katwijk Leiden aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg zullen elke heel uur vanaf 11.00 uur speciale sinterklaasritten worden gereden. Het museum gaat al om 10.30 uur open. Vanwege de wintertijd vertrekt de laatste stoomtrein om 15.00 uur. Er worden ook geen ritten gereden naar de remise met de dieseltrein met de open groene bakkenwagens. Daarvoor is het nu te koud.

Na de gezellige rit met de boemeltrein lopen Sinterklaas en zijn gevolg naar het museum waar voor de jongste kinderen een traktatie wordt uitgedeeld. Ook in het museum nemen Sint en zijn trouwe Pieten ruim de tijd voor elk kind. Dat is vooral ook heel fijn voor de allerjongste kinderen. Zij kunnen dan wennen aan Sint en zijn Pieten. Het resultaat is dan altijd een leuke groepsfoto ter herinnering aan de eerste ontmoeting met sinterklaas. In het museum kunnen de kinderen ook heerlijk spelen tussen de treinen. Met een druk op de knop gaan miniatuurtreinen rijden, maar er zijn ook twee modelbanen waar ze zelf mee aan de slag kunnen gaan. Succes verzekerd.

Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee naar binnen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 8 euro voor het kartonnen treinkaartje dat ook geldig is in het museum. Papa en mama of opa en oma betalen 10 euro. De kaartjes zijn de gehele dag geldig.