Maandagochtend 18 maart OV-staking

Foto: FNV

Reizigers moeten morgenochtend rekening houden met veel ongemak in de ochtendspits. Er is een werkonderbreking aangekondigd in het OV door de vakbonden voor een beter pensioen. Deze actie is een gevolg van het uitblijven van een pensioenakkoord en slechts gericht tegen het kabinet (niet tegen de werkgevers).

De werkonderbreking vindt plaats in de ochtendspits tot 07.06 uur. Bussen en trams van de HTM zullen tussen 6.00 tot 7.06 uur niet rijden. De NS heeft bekend gemaakt dat de eerste treinen pas vanaf 7.06 uur zullen gaan rijden. De acties treffen ook enkele buslijnen van Arrivadie naar de steden Rotterdam en Den Haag rijden. Connexxion zegt op haar website dat de bussen en regionale treinen van Connexxion, Breng en Hermes zoveel mogelijk rijden volgens de reguliere dienstregeling en alleen stoppen op de gebruikelijke haltes en stations.

Op de website van de NS wordt aangekondigd dat ‘in het belang van onze reizigers’ is besloten om de start van de dienstregeling te verschuiven tot na 07.06 uur, als de pensioenacties zijn beëindigd. Met deze ingreep hoopt de vervoerder dat het treinverkeer goed kan opstarten. De verwachting is dat de reizigers in de loop van de ochtend weer normaal gebruik kunnen maken van het treinverkeer. De NS adviseert de reisplanner te raadplegen alvorens op reis te gaan.

Automobilisten, op hun beurt, moeten rekening houden met acties van de politiebonden. Deze starten vanaf 7.00 uur met zwaan-kleef-aan acties van werk- en dienstvoertuigen door het hele land. Om 15.00 uur is er een protestmars door Den Haag met delegaties vanuit de regionale actiebijeenkomsten.

De ANWB verwacht een zware ochtendspits. Naast de pensioenacties voorspellen de weerdiensten dat het morgenochtend kan gaan regenen. De ANWB raadt daarom aan om maandag voor vertrek de verkeerssituatie te raadplegen.

 

Buslijnen Arriva Zuid-Holland-Noord: