Zaterdag 6 juli op de koffie bij de PvdA in Café Rooie Cor

Foto: PvdA

Zaterdag 6 juli organiseert de PvdA fractie weer van 10.00 uur tot 11.30 uur een inloopochtend met koffie en thee in Cafe Rooie Cor aan de haven (Oostdorperweg 35). De PvdA fractie zal haar visie geven op de actuele politieke situatie. Uiteraard kunnen ook andere onderwerpen aan de orde komen en kunt u een van de fractieleden apart spreken over wat er speelt.

Op dit moment staan we aan de vooravond van de vaststelling van de kadernota die een voorschot neemt op de begroting voor 2020. Gelet op de eerste signalen moet Wassenaar volgens de wethouder financiën de broekriem aanhalen. 

Wie worden geraakt door de komende bezuinigingen? Zoals we inmiddels meerdere keren hebben moeten constateren blijft de huidige coalitie vaag in zijn voornemens en keuzes. Die worden of niet ingevuld of naar de toekomst doorgeschoven, het College van VVD, CDA, D66 en Lokaal Wassenaar toont wat de PvdA betreft onvoldoende initiatief en daadkracht om belangrijke dossiers echt een stap verder te brengen. Nu het College een jaar aan het stuur zit vinden we dit een trieste constatering. Waar het college ook mee komt, voor de PvdA staat als een paal boven water dat bezuinigingen nooit ten koste mogen gaan van kwetsbare dorpsgenoten met de laagste inkomens!

In de komende periode zal de PvdA onderwerpen zoals armoedebestrijding, eenzaamheid onder ouderen, toegankelijkheid van ons centrum voor mensen met een beperking en de zo noodzakelijke woningbouw, zowel voor mensen met een smalle beurs als die voor mensen met een middeninkomen hoog op de politieke agenda agenderen.  

De afgelopen verkiezingsuitslag van de Europese verkiezingen laat zien dat ook in Wassenaar sociaal democratische politiek kan leiden tot een mooie verkiezingsuitslag. We danken dan ook de ruim 1300 kiezers die een stem op de PvdA hebben uitgebracht.  

Wij hopen u te zien op zaterdag 6 juli  

De PvdA fractie.