‘Wat doe je dan…’ – Wassenaarse politieagent brengt ouders naar Arnhem waar dochter op IC ligt

Foto: Politie Wassenaar
Een Wassenaarse politieagent heeft woensdagavond de ouders van hun dochter die in een ziekenhuis in Arnhem op de intensieve care lag, met spoed naar haar toe gebracht. Moeder beschikte niet over een rijbewijs en de vader was vanwege de onheilstijding niet in staat om te rijden.

Woensdagavond ontving hij een telefoontje van de politie in Arnhem met het verzoek langs te rijden bij de ouders van een vrouw die in kritieke toestand op de intensive care lag. Gezien het tijdstip van het overbrengen van de onheilstijding en de wanhoop bij de ouders die zelf niet in staat waren om richting Arnhem te vertrekken, besloot Gert de ouders het echtpaar zelf naar het ziekenhuis in Arnhem te brengen. “Wat doe je dan als je ziet dat de mensen het even niet meer weten?” schrijft Gert. “Laat ze maar een taxi bellen? Of pak de trein? Nee, geen van de twee was voor ons een optie.” De politieagent besloot om de ouders zelf naar Arnhem te brengen. Bij zijn overwegingen gaf de toestand van hun dochter, artikel 3 van de Politiewet en het motto van de Nationale Politie “Waakzaam en dienstbaar”, de doorslag. Van de meldkamer kreeg hij toestemming om gebruik te maken van de optische en geluidssignalen. Samen met collega Sander en met de ouders op de achterbank wordt snel begonnen aan de autorit naar Arnhem.

“Wat doe je dan?”

Ter hoogte van Driebergen gaat de telefoon…Collega Sander krijgt het verzoek om contact op te nemen met de politie in Arnhem.”Ik heb even diep ademgehaald.,” schrijft Gert. Hij hoopte zo dat het niet het bericht was dat het slachtoffer zou zijn overleden. “Ja, want wat doe je dan, zet je de auto stil op een parkeerplaats en vertel je het de ouders daar of rij je door en laat je het brengen van het eventuele slecht nieuws over aan de arts op de IC?”

Gelukkig bleek dat niet het geval. Het bleek een telefoontje om even onderling af te stemmen. De situatie van de dochter bleek nog altijd zorgwekkend en dat was reden voor Gert om nog iets meer gas te geven. “Ja, ik heb te hard gereden en gelukkig was het redelijk rustig op de weg,” zegt Gert daarover. “Maar ik zou het niet hebben kunnen verkroppen als ik met de ouders te laat bij het slachtoffer was aangekomen. Gelukkig dacht mijn collega er net zo over.”

Gert en Sander hebben de ouders in Arnhem begeleid tot in het ziekenhuis op de IC-afdeling en overgedragen aan de arts van dienst. Gert schrijft in het Facebook-bericht dat hij niet weet hoe het met hun dochter is afgelopen maar geeft wel aan dat hij samen met zijn collega de terugweg met een voldaan gevoel hebt afgelegd. “Het idee dat wij deze mensen in deze vervelende situatie hebben kunnen helpen is iets waarom ik ook voor dit vak heb gekozen.”

Bron: Facebook politie Wassenaar