Rijksmonument ‘Helena Anna Hof’ genomineerd voor Wassenaarse Monumentenprijs 2019

Foto: Studio Schaeffer

Het project ‘Helena Anna Hof’ is voor een tweede keer genomineerd voor een architectuur prijs. Het rijksmonument is genomineerd voor de Wassenaarse Monumenten Prijs 2019. De tweejaarlijkse prijs is uitgezet door Stichting Open Monumentendag Wassenaar en de Werkgroep Wassenaarse Monumenten Prijs. Het landhuis ‘Helena Anna Hof’ is voorgedragen in de categorie ‘Restauratie’.

De speerpunten van het ontwerp voor deze monumentale villa zijn om de duurzaamheid te verhogen en om meer daglicht toe te laten met respect voor het bestaande pand.  Dit laatste is gerealiseerd door nieuwe dakkapellen in de bestaande stijl toe te voegen en openslaande deuren te plaatsen op plekken waar eerder ramen zaten. Na-isolatie en nieuw monumentenglas dragen bij aan een beter binnenklimaat en het duurzame karakter. “Mede door het goede opdrachtgeverschap van de heer Bloem kunnen we terugkijken op een geslaagd project”, aldus architect Maarten Innemee.

Op 14 september, tevens Monumentendag 2019, wordt de Wassenaarse Monumenten Prijs uitgereikt door wethouder Cultureel Erfgoed, Kees Wassenaar.

Op de website is meer informatie over de renovatie van het Helena Anna Hof te vinden.