VVD: De fabeltjeskrant; kent u hem nog?

Foto: VVD Wassenaar

Elke week mogen politieke partijen zelf stukjes insturen naar deze site om te vertellen waar ze voor staan. De meeste partijen schrijven dan vooral wat ze bezighoudt en vooral doen. Een eenmansfractie, Hart voor Wassenaar (HVW), schrijft vooral fabels over andere partijen. Ze probeert soms standpunten van andere partijen ‘neer te zetten’ en vooral te zwartepieten over wie wat ‘fout’ zou hebben gedaan.

Zo schrijft de partij terecht dat de VVD het voortouw heeft genomen om de afsluiting van de Storm te versnellen na overleg met ondernemers, maar vindt de partij het constructief om de hele tijd te zwartepieten aan wie zou hebben gelegen. Zelfs maanden nadat de weg weer open is. Ander voorbeeld is Landhuis Ivicke. De VVD geeft, als enige partij in Wassenaar, helder aan dat kraken niet kan en landgoed moet worden opgeknapt nadat wij zelf zijn gaan kijken. En drie weken verschijnt er dan een HVW-stukje om uit te leggen dat het allemaal aan de VVD lag. Wat de partij zelf onderneemt blijft een raadszaal. De leukste fabel; de eenmansfractie vraagt om een onderzoek hoe te onderzoeken de luchtkwaliteit te verbeteren terwijl de kwaliteit al gemeten wordt. De VVD is tegen geldverspilling, maar trots schrijft de HVW dat ‘meten weten is’ en de VVD of anderen het zou laten afweten. De enige lucht die meetbaar is blijft gebakken lucht. 

Het zou de partij sieren om zelf concrete voorstellen te doen en goede besluiten te steunen. HVW stemt vanwege stemmingmakerij tegen een nieuwe Sporthal en zelfs tegen een nieuwe gymzaal op de Burmanlaan die dringend moet worden vervangen. Aan de andere kant beweert de partij dat Wassenaar verloedert terwijl ze noodzakelijke verbeteringen niet steunt. De eenmansfractie zegt zich zorgen te maken over de financiën, maar steunt tegelijkertijd noodzakelijke bezuinigingen niet. Terwijl deze wel nodig zijn voor een zelfstandig Wassenaar volgens de provincie. En natuurlijk is op groen onderhoud niet bezuinigd. Besturen is je verantwoordelijkheid nemen voor makkelijke en moeilijke besluiten. Niet alleen roepen. 

Ondanks dat de HVW-fractie na de verkiezingen wegens intern gedoe uit elkaar is gevallen, zou het goed zijn als de partij met eigen voorstellen komt om Wassenaar vooruit te helpen. En daarover te berichten. Inhoudelijk zijn er namelijk weinig verschillen tussen de VVD en HVW. Echte verschillen zijn er alleen in het vermogen tot samenwerken met andere partijen en durf om ook standpunten en oplossingen aan te dragen. We wonen met elkaar in het mooiste dorp in Zuid Holland. Met alleen fabels over andere partijen help je Wassenaar echt niet verder. Het enige dat verloedert zijn de omgangsvormen. Zit ons dorp te wachten op dorpspolitici die anderen zwartmaken of ons dorp echt vooruit helpen?

Ingezonden door VVD Wassenaar.