PvdA: Investeer in Kerkehout

Foto: PvdA Wassenaar

Een van meest bijzondere wijken van Wassenaar is de wijk Kerkehout. Gelegen aan de oost- zijde van de Rijkstraatweg tegen de grens met Leidschendam ligt deze karakteristieke wijk met zijn rijke geschiedenis. De wijk bestaat sinds het begin van de vorige eeuw en is gebouwd om de arbeiders die in de Wassenaarse villawijken hun brood verdienden te voorzien van fatsoenlijke woning, Ook werd een deel bewoond door personeel van de Haagsche Tramweg Maatschappij die gehuisvest moesten worden.  

Er is echter in de loop der jaren veel veranderd in de samenleving, dus ook in Kerkehout, de kenmerkende kleinschaligheid, het buurtschap waar iedereen elkaar kende en waar alles voor de dagelijkse behoefte  beschikbaar was, de bakker, de groenteboer, ze zijn er niet meer. De moderne maatschappij met zijn grootschaligheid en marktdenken heeft ook in Kerkehout zijn sporen achtergelaten. Veel voorzieningen zoals een supermarkt, een buurtwinkel zijn niet meer levensvatbaar, het buurtcentrum is verouderd en ook het clubgebouw van de SV Wassenaar is aan vervanging toe. Beide verenigingen zijn onlosmakelijk verbonden aan Kerkehout en sinds oudsher vormen deze verenigingen mede het kloppend hart van de wijk. 

Elk jaar legt de PvdA fractie haar oor te luister bij de buurtvereniging Kerkehout en al enkele jaren wordt hierin de wens van een eigentijds multifunctioneel verenigingsgebouw besproken.  Gelukkig krijgen de ideeën steeds meer vorm en zijn de SV Wassenaar, de buurtvereniging, de Wassenaarse bouwstichting en de gemeente nu in gesprek over een gezamenlijke huisvesting voor de betrokken verenigingen. Een belangrijk en bijkomende voordeel is dat op de grond die door de plannen beschikbaar komt, nieuwbouw voor lagere- en middeninkomens kan komen. Inmiddels zijn alle politieke partijen op de hoogte gesteld van de plannen en kunnen ze worden gepresenteerd aan de gemeenteraad. De PvdA heeft zich in de verkiezingstijd sterk gemaakt voor investeringen in Kerkehout en wil dat dit project voortvarend wordt opgepakt.  Kerkehout verdient het! 

 

De PvdA fractie

Jan van Noort

Inge Bunte

Marvin van der Nat

Henri van Smirren