Kim van Zeben speelt ‘Eendje’ in de Warenar

Foto: Kim van Zeben

Tekst: Edwin de Mol

Op zondag 29 september a.s. staat Kim van Zeben met haar voorstelling ‘Eendje’ in de Warenar. Haar familievoorstelling, die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar, wordt wegens succes verlengd. Zodoende doet Kim van Zeben met haar voorstelling ‘Eendje’ nog een ‘rondje Nederland’, met voorstellingen van Assen tot Uden, Leidschendam tot Hengelo en dus ook in ons eigen theater Warenar. Wassenaar Nieuws sprak met Kim.

“Dit wordt geen brave, tuttige familievoorstelling maar een mooi ontroerend, muzikaal én grappig verhaal.” Aan het woord is Kim van Zeben, in 2003 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daar heeft zij haar komische, muzikale en acteertalenten door kunnen ontwikkelen. Sinds haar opleiding stond zij in diverse cabaret, mime en muziektheatervoorstellingen zoals Minoes, Jip en Janneke en de Woef Side Story. Tevens heeft ze diverse gastrollen in jeugdfilms en -series gespeeld, spreekt ze commercials in en doet ze stemmenwerk voor tekenfilms op het Disney Channel en Nickelodeon. Ze maakt, niet in de laatste plaats, ook haar eigen werk, zoals met de jeugdvoorstelling ‘Eendje’. Ze schrijft haar teksten samen met Marije Gubbels. “Ik heb met haar een heerlijke wisselwerking. We vullen elkaar precies aan,” vertelt Kim enthousiast.

Met de voorstelling ‘Eendje’ brengt ze een bijzonder verhaal op de planken. Een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven, een zoektocht en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje ‘Het lelijke jonge eendje’. Tijdens de voorstelling staat de eend Dobber centraal. Deze eend weet niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Voor Kim kent dit verhaal ook een persoonlijke kant, bijvoorbeeld als het gaat om ‘jezelf worden’. “Ik kwam van de Kleinkunstacademie en dacht; ja, wat ga ík doen?” vertelt Kim. Langzaam maar zeker kwam bij haar het besef dat ze iets met jeugdtheater zou moeten doen. Ze ging in haar jeugd al vaak met haar ouders naar jeugdvoorstellingen en ze zag voor zichzelf een rol weggelegd in het theater met de combinatie jeugd en cabaret.

Dat is gelukt, kunnen we stellen. Haar familievoorstelling ‘Eendje’ kreeg positieve recensies van ondermeer het Parool, de Theaterkrant en Musicalworld. De familievoorstelling ‘Eendje’ wordt gespeeld met behulp van 5 poppen en 15 personages die door Kim worden gespeeld. Alles wijst erop dat het publiek een heel fantasievolle, verrassende familievoorstelling te zien krijgt, die geschikt is voor jong en oud. Op zondag 29 september om 14.30u staat Kim van Zeben met ‘Eendje’ in de Warenar. Een leuke weekendtip voor het hele gezin en profiteer van de korting!

Bekijk de trailer: