Aftellen naar de Halve van Katwijk

Foto: Halve van Katwijk

Nog enkele dagen en dan valt het startschot voor de 37e Halve marathon van Katwijk, de allermooiste halve marathon van Nederland!  Een prachtig parcours dat door de duinen en over het strand voert. De deelnemers aan de 15 km en de 21 km krijgen ook nog een prachtige ronde door het Panbos als extraatje. Inmiddels hebben zich al heel veel lopers voor deze mooie halve marathon ingeschreven. Voorinschrijving is mogelijk tot en met donderdagavond 26 september, maar op zaterdag 28 september kan men nog na-inschrijven op het Duinplein. Op dit plein, bij het nieuwe restaurant “Hudson” en het Duna-Atelier bevindt zich het ‘start/finish-dorp’ met alle voorzieningen, zoals kleedtenten, massage, tassen-inname etc. 

De dag begint traditioneel met de jeugdlopen. Dit jaar telt de Kidsrun maar liefst drie afstanden: om 10.30u loopt de jeugd van 6 t/m 9 jaar één kilometer, om 10.45u wordt de twee kilometer gelopen voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar en – nieuw dit jaar – om 11.00u start de tienerrun van 3 km voor tieners van 13 t/m 16 jaar. Al deze afstanden voeren de jongste deelnemers over de schelpenpaden in de zeereep.  De jeugdlopen zijn gratis en na afloop ontvangen de deelnemers fluoriserende veters van sponsor Allunited! 

Om 12.00u valt het eerste startschot voor de senioren. Dan start de 15 km van Oostingh ASK Romein en de 21.1 km van Vitaal Fysiotherapie. Om 12.15u start de 5km van Heemskerk fresh&easy en de 10km van RunningCenter Katwijk. Via de Boulevard en de Sportlaan gaan alle hardlopers eerst naar het duingebied om uiteindelijk via het strand bij de nabij het Duinplein gelegen finish van deze wedstrijd aan te komen.

Voor bedrijven en instellingen is er de mogelijkheid om met een team deel te nemen aan de Businessrun, waarmee men zich als gezond en sportief bedrijf kan profileren en een mooie teamprestatie kan neerzetten. 

Voor alweer de vierde keer bestaat er ook dit jaar weer voor wandelaars de gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn prachtige, door Heemskerk fresh&easy gesponsorde routes van 21 km (start 09.00u.), 15 km (start 10.15), 10 km (start 10.45) en 5 km (start 11.15) uitgezet. Evenals de hardlopers starten zij bij de startboog en komen daar na enige tijd dus ook weer terug. Loop je niet mee? Kom dan de deelnemers aanmoedigen. Ook dit jaar mag je je filmpjes die je als toeschouwer maakt, weer sturen naar de organisatie! Meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl