Expositie ‘Untamed’ in Atelier Ellen

Foto: Ellen van Stokkum

Op 16 november 2019 houdt Atelier Ellen in Wassenaar een vernissage van de expositie Untamed. Kunstenares Ellen van Stokkum toont een aantal van haar recente werken, geïnspireerd op een reis die zij een jaar geleden maakte door Kenia. 

Absolute eye-catchers zijn de twee doeken getiteld Tribe. In krachtige kleuren geeft ze haar weergave van een ontmoeting met de Masai en de overweldigende natuur. 

In maart van dit jaar stonden de deuren van het atelier een weekend lang open, terwijl de kunstenares werkte aan Tribe. Inmiddels zijn ze klaar en heeft zij er nog meer op Afrika geïnspireerd werk aan toegevoegd. Zoals een serie maskers, collages groot en klein, kleurrijk, in gemengde techniek. Ze zijn 16 november te zien in Atelier Ellen. 

Vanuit haar band met de bevolking van Afrika draagt Ellen van Stokkum bij aan het project 10Trees in Tanzania. Jaarlijks vertrekt een team artsen – onder andere van het LUMC – om lokale chirurgen en verpleegkundigen in de provincie Morogoro op te leiden en medische voorzieningen te verbeteren.  Tien procent van de opbrengst van haar Afrikaanse werk doneert zij aan dit bijzondere initiatief.

De vernissage van expositie Untamed is op zaterdag 16 november om 16.00. Atelier Ellen is gevestigd aan de Charlottestraat 1 in Wassenaar. Meer informatie is te vinden op www.atelierellen.nl