Dirk stopt met verkoop groot formaat energiedrankjes

Foto: Dirk van den Broek

DIRK STOPT MET VERKOOP GROOT FORMAAT ENERGIEDRANKJES
Supermarktketen Dirk van den Broek stopt per 20 mei met de inkoop van energiedrankjes groter dan 250ml. Vanaf dat moment verkoopt Dirk de winkel- en DC restvoorraad uit. Naar verwachting vind je begin juni de grotere formaten energiedrankjes niet meer in de schappen terug.

Bewuste keuze
Directeur Marcel Huizing legt deze keuze uit: “Nederlandse consumenten maken steeds bewustere keuzes in eten en drinken en Dirk wil ze hier in ondersteunen. Zo is in de afgelopen tijd ons aanbod suikervrije frisdranken uitgebreid en is er meer keuze in water. Het bovenmatig gebruik van energiedrankjes willen wij niet stimuleren. Daarom hebben wij besloten om, naast het stoppen van acties, ook te stoppen van het stimuleren van grootverbruik van energiedrankjes.”

De volgende stap
De volgende stap die gezet gaat worden binnen het assortiment energiedranken, betreft het stimuleren van de suikervrije varianten. Huizing: “We blijven allerlei soorten producten aanbieden, maar stimuleren hierbij wel zoveel mogelijk de gezonde keuze. Binnen de energiedranken geven we dus ook steeds meer de suikervrije varianten een prominentere plek in het schap. Zo helpen we onze consument bij het maken van een gezondere keuze. Want ook gezonder drinken hoeft niet duur te zijn als je bij Dirk je boodschappen haalt.”

In september 2018 stopte de supermarktketen al met de promotie van energiedrankjes in de weekfolder en verstrekken ze informatie richting de consument over de samenstelling van producten en hoeveel suiker ze bevatten.