Paardenparadijs te koop

Foto: Funda/Beeuwkes Makelaardij
Heeft u een kudde paarden en vindt u het niet erg om aan de ‘verkeerde kant van het bruggetje’ in de welbekende rijkenenclave aan de Noordzeekust te resideren dan is dit pand misschien wel iets voor u. U moet wel even door de vele boeddha-beelden heenkijken.

De verkeerde kant van het bruggetje horen wij u denken? Dat leggen we even uit. In Wassenaar doet de volgende mythe de ronde. De schoolgaande jeugd van het Rijnslands Lyceum die bij het verlaten van de school linksaf slaat, heeft het goed voor elkaar. De kids die rechtsaf gaan een stuk minder. Althans dat was ooit zo. Wat wel een logische redenering is want het ‘arme’ dorpshart ligt ‘rechts’ en het rijke Wassenaar Zuid waar onder meer rijkenlaantjes de Konijnenlaan en de Groot Haesebroekseweg, gelegen zijn links.

Toch zijn er ook in Wassenaar Noord – rechts dus – pareltjes te vinden. Zoals deze ‘moderne vrijstaande villa’ met 14 (!) paardenstallen. In 2007 werd dit paleisje gekocht door Martin Hartman en zijn vrouw Patricia voor €2,25 miljoen. Met meer grond, lezen wij in de kadastrale gegevens. Nu, elf jaar later, wil het echtpaar van de villa af en voor bijna €2,9 miljoen. Ruim een decennium geleden werd het hele complex  in 2007 volledig verbouwd en gemoderniseerd, tikt de dienstdoende makelaar op.

Het buitenzwembad, gezien de opwarming van de aarde geen overbodige luxe meer zo merkt u deze zomer, werd 6 jaar geleden aangelegd. De huidige eigenaren moeten een vooruitziende blik hebben gehad. Over ruime blikken gesproken, wij vinden de hang naar oosterse boeddha-beelden vrij opvallend. Wij telden er minimaal acht. Een boeddha staat ten alle tijden voor geluk, voor symbolische genezing, voor liefde voor die ander, maar ook voor eigenwaarde en eigenliefde, ook staat de boeddha symbool voor eeuwige vriendschap lezen we. Met het goede gevoel zit het dus, ook al staan sommige beelden op de grond, wel goed. Zelfs aan de andere kant van het Rijnlands-bruggetje.

Al gaan wij ervan uit dat de beelden er vooral voor de sier door het echtpaar zijn neergezet. Of door de binnenhuisarchitect van dienst die er sowieso wel een aparte stijl op nahoudt. Maar laten we niet vooringenomen zijn en oordeelt u vooral zelf.

Bron: Quotenet