Groen-Geel gecertificeerd dankzij Fit4Golf trainingen

Foto: Peter Nievaart

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) kent certificaten toe aan golfclubs die zich onderscheiden in sportief beleid voor families, voor jeugd en voor senioren. Om ervoor in aanmerking te komen moet er niet alleen een succesvol programma met groepstrainingen voor de doelgroep zijn, maar ook een ruim aanbod aan wedstrijden met verschillende spelvormen, sociale activiteiten en opvang van beginnende golfers. 

In 2018 is Groen-Geel gestart met Fit4Golf: een serie groepstrainingen bestaande uit een uur golftechniek en een half uur op golfers gerichte, fysieke training. Doel van het programma is om golfspel en fitheid van de deelnemers te verbeteren, zodat ze langer (tot op hogere leeftijd) en met plezier kunnen blijven golfen. Als je fit bent, krijg je immers minder snel last van blessures en klachten zoals een pijnlijke schouder, rug, hamstrings of andere golf-gerelateerde pijntjes. Naast een steeds zeer positief beoordeeld basisprogramma, is op verzoek van de deelnemers inmiddels ook een vervolg ontwikkeld.

Fit4Golf past binnen wat bij de NGF ‘sportief beleid voor senioren’ (golfers vanaf 50 jaar) heet. De club voldoet ook aan de andere eisen, zoals wedstrijden op diverse niveaus, evenementen, inlooprondes en een buddy systeem voor beginners. Reden genoeg om tijdens een feestelijke bijeenkomst op 19 juni 2019 officieel gecertificeerd te worden door de NGF als een club die heel geschikt is voor 50+ers. Janke van der Werf van de NGF reikte een schildje uit, dat nu naast de voordeur van het clubhuis prijkt. Natuurlijk waren de mannen die verantwoordelijk zijn voor de training: Frank van Rijn, onze golfpro, en Joris Janssen van LivePT voor het fysieke gedeelte, daarbij aanwezig evenals Rik Rombouts (voorzitter van het golfbestuur), leden van de werkgroep Fit4Golf en golfers die tot de doelgroep behoren.  

Groen-Geel is de enige club in de regio die dit certificaat wist te verwerven, maar Fit4Golf is zeker niet alleen geschikt voor senioren. Golfers van alle leeftijden kunnen er baat bij hebben. Ook niet-leden zijn welkom!

Voor meer informatie kunt u hier terecht: https://www.groengeel.nl/index.php?page=3_Nieuws&sid=3

Foto, v.l.n.r.: Herman Nijland, Connie Blok, Frank van Rijn, Janke van der Werf, Joris Janssen, Janneke Blok en Rik Rombouts