Bedrijfsleven en Halve van Katwijk bundelen krachten voor gezonde levensstijl

Foto: Halve van Katwijk

Vitaal Fysiotherapie, Oostingh ASK Romein, Running Center Katwijk en Heemskerk Fresh & Easy vormen de trotse sponsors van de Halve marathon van Katwijk, dit jaar op zaterdag 28 september. De inschrijving van dit prachtige hardloop- en wandelevenement is in april van start gegaan. 

“Wij zijn erg blij met deze mix van nieuwe en vertrouwde sponsoren van de Halve van Katwijk,” aldus Nico Dijkdrent, coördinator sponsoring bij de Halve van Katwijk. Vitaal Fysiotherapie en Oostingh ASK Romein verbinden dit jaar voor het eerst hun naam aan het grootste sportevenement van Katwijk terwijl RunningCenter Katwijk en Heemskerk Fresh & Easy vertrouwde namen vormen voor de Halve van Katwijk. Heemskerk Fresh & Easy sponsort dit jaar, naast de 5km hardloop-afstand, tevens álle wandelafstanden. 

De keuze van Oostingh ASK Romein en Heemskerk Fresh & Easy voor sponsoring van de Halve van Katwijk is niet helemaal toevallig. Beide bedrijven hechten belang aan een gezonde levensstijl voor hun werknemers. De twee andere sponsors, te weten Vitaal Fysiotherapie en RunningCenter Katwijk faciliteren een gezonde levensstijl. Zo ontstaat een mooi ‘gezonde levensstijl-kwartet’ waarmee ook de leden van Atletiekvereniging Rijnsoever (reeds) hun voordeel doen. Juist dit jaar zijn AV Rijnsoever en Vitaal Fysiotherapie nauwer gaan samenwerken om veelzijdige en professionele begeleiding te bieden bij preventie en herstel van blessures. 

De Halve van Katwijk wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd op zaterdag 28 september. Deze editie kent vier reguliere hardloop- en wandelafstanden; de Halve Marathon, de 15 km, de 10 km en de 5 km. Daarnaast wordt er een Kidsrun georganiseerd met drie hardloopafstanden: 1 km, 2 km en dit jaar voor het eerst een 3 km afstand voor de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Bedrijven en instellingen kunnen sportief voor de dag komen en het belang van een gezonde levensstijl ondersteunen met deelname aan de Businessrun. 

Het parcours van de Halve van Katwijk voert door het natuurschoon van Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos (21 en 15 km), het strand (de hardlopers van de 21.1km gaan bij de Wassenaarse Slag het strand op terug naar Katwijk) en de authentieke boulevard van Katwijk. Niet voor niets wordt de Halve van Katwijk ook wel de mooiste halve marathon van Nederland genoemd! Voor meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl