Frank Koen aan de slag als verkenner in Katwijk

Waarnemend burgemeester Frank Koen gaat aan de slag als verkenner in Katwijk. Formateur Adger van Helden (CDA) heeft Frank Koen, die ook waarnemend burgemeester van Katwijk is geweest, gevraagd om als verkenner te bekijken hoe alsnog een stabiel college gevormd kan worden.

In de afgelopen negen weken hebben CDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, PvdA en D66 gepoogd om een nieuw college te vormen. Het coalitieoverleg is uiteindelijk geklapt op de verdeling van de wethouders-portefeuilles. “Het is niet gelukt om tot een gedragen verdeling van verantwoordelijkheden te komen,” aldus formateur Adger van Helden.

Het is nog niet bekend wanneer Frank Koen, die de Katwijkse politiek goed kent, met zijn verkennende werkzaamheden gaat beginnen. Saillant detail hierbij vormt het gezamenlijke belang van beide gemeenten ten aanzien van locatie Valkenburg. Mits de verkennende missie slaagt, is burgemeester Koen betrokken bij de verdeling van de portefeuille ‘locatie Valkenburg’ in zowel Wassenaar als Katwijk.