Puur Natuur Markt

Foto: Puur Natuur Markt

Aanstaande zaterdag 31 augustus wordt, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de maand, de Puur Natuur Markt gehouden in de Van Hogendorpstraat.

De Puur Natuur Markt Wassenaar is geboren uit een gezamenlijk initiatief van Nicole van Utenhove en Carolien Makovitz en de Stichting Centrum Management Wassenaar.

Sinds september 2012 organiseren Nicole en Carolien de Puur Natuur Markt in het centrum van Wassenaar. De basis voor dit initiatief is de aandacht voor lekker en puur eten uit de natuur, locale ambacht en een plek in het dorp om elkaar te ontmoeten.

Carolien en Nicole staan zelf ook op de markt. Carolien met haar eigen in Italië geproduceerde olijfolie en Nicole met haar eigengemaakte taarten op basis van biologische producten en jams uit eigen moestuin.

Bij voorkeur probeert de organisatie standhouders uit Wassenaar en omgeving te stimuleren om te komen staan. Er worden (moes)tuinders, zorgboerderijen en ambachtelijke producenten benaderd. Ook is er een plek voor locale ondernemers mits ze een afwijkend assortiment (van hun winkel) presenteren en met (biologische), ambachtelijke producten komen.

(H)eerlijke producten uit de streek: alles te proeven, te zien en te koop. Er is altijd ‘live’ muziek van een vaste muzikant die Franse chansons en andere klassiekers zingt terwijl hij al wandelend over de markt zichzelf begeleidt op zijn accordeon. Op de Puur Natuur Markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je alles vertellen over de ingrediënten, herkomst en het productieproces.

De imker kan vertellen over de bijenstand, de biologische kippen worden ter plekke geroosterd op houtvuur. Het kruidenzout wordt bereid met kruiden uit de natuur.

Er zijn typische seizoenproducten zoals; asperges, honing  en bloemen uit het veld. Maar je vindt op de Puur Natuur Markt ook lokale producten uit bijvoorbeeld Spanje (ham en geitenkaas) en Italië (olijfolie).

Interesse in de Puur Natuur Markt als standhouder? Klik hier.