Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Wassenaar.Nieuws.nl

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Wassenaar is bekend. Als grote winnaar komt Hart voor Wassenaar uit de bus. Zij stijgen van één naar drie zetels. De VVD is de grootste partij geworden. Zij winnen twee zetels en gaan met zes zetels de nieuwe raadsperiode in. Tevens is er winst voor Democratische Liberalen Wassenaar. Zij verdubbelen en komen uit op twee zetels.

Voor het CDA, D66 en GroenLinks was er minder goed nieuws. Zij verloren alledrie een zetel. Het CDA komt daarmee uit op drie zetels, D66 op twee zetels en GroenLinks halveert naar één zetel. Fusiepartij LokaalWassenaar! kwam uit op drie zetels. Echter, gelet op het zetelaantal van Wat Wassenaar Wil en Passie voor Wassenaar in de afgelopen raadsperiode (vijf zetels in totaal), was op meer gerekend. De Partij van de Arbeid behoudt haar enige zetel, al was het voor deze partij nog even spannend. In de voorlopige uitslag (van de NOS) stond de PvdA op nul zetels. De 530 behaalde stemmen bleken uiteindelijk voldoende voor behoud van de enige zetel.

Het voorlopig opkomstpercentage bedroeg 60,05%. Morgenochtend om 10.00u wordt in een openbare zitting in raadhuis De Paauw de officiële uitslag bekendgemaakt.