Personal trainer wanneer het u uitkomt

Foto: Fitness Energiek

Fitness Energiek in Valkenburg (ZH) heeft als eerst in Nederland 17 verschillende krachttoestellen (Egym) die mensen door een programma coacht dat individueel voor hen is ingesteld. Met een inspanning van 2 x 30 minuten per week volg je een programma dat na elke zes trainingen voor iedere gebruiker afzonderlijk wordt aangepast. Het is de laatste ontwikkeling op het gebied van fitness die een oplossing biedt voor mensen die willen trainen, maar opzien tegen de kosten van een personal trainer, wel begeleiding willen en trainen op het moment dat het hen uitkomt.

Personal Coach met Egym

Fitness Energiek eigenaar Rob van Rossum: “Voor veel mensen is het een probleem om de discipline te vinden met regelmaat te trainen. Met de toestellen die we nu hebben, geef je mensen de mogelijkheid te trainen wanneer het hen uitkomt, maar worden ze door de toestellen ook begeleid. De toestellen staan op elke gebruiker ingesteld omdat hij je gegevens opslaat, maar ook corrigeert als je foutjes maakt. Elke gebruiker stelt zijn of haar eigen doel in en de praktijk leert dat het beoogde resultaat 30 tot 40% minder inspanning kost dan bij een ‘traditioneel’ sportschoolbezoek. Met Egym train je spiergroepen waarvan je je niet bewust was dat je ze hebt; met als resultaat dat je na verloop van tijd niet alleen een beter figuur krijgt, maar ook meer energie.”

Passie

Rob van Rossum is een sportman in hart en nieren. Bijna twintig jaar geleden besloot hij, uit onvrede over het aanbod binnen sportscholen, om samen met zijn vrouw Threa zelf een sportschool op te zetten, waar ze hun ideeën over sport & gezond leven in praktijk konden brengen. Rob zijn interesse in technische vooruitgang is iets dat direct opvalt bij Fitness Energiek in Valkenburg. Threa en Rob lopen daarom niet zelden voorop als het om noviteiten gaat in het aanbod binnen een sportschool.