Zicht op Wassenaarse Zaken: Mix & Hussel

Foto: Mix & Hussel, interior & more

Tekst: Edwin de Mol

Ongeveer halverwege de Langstraat in Wassenaar heb je zomaar de gelegenheid om een wereld in te stappen waaraan we niet altijd voldoende aandacht besteden: huisinrichting en restylen. Je wordt hier op je wenken bediend als je je woning wilt restylen of op zoek bent naar een bijzonder cadeau. Met advies, uiteenlopende sfeer-producten, inspiratie voor decoratie, stijlvolle verlichting én opvallende keukenaccessoires. Welkom in de wereld van ‘Mix & Hussel, interior & more’ aan de Langstraat 58 in Wassenaar.

“Sinds januari 2019 ben ik de nieuwe eigenaar van Mix & Hussel en probeer ik er mijn eigen swing aan te geven,” aldus Sandra de Jong, eigenaresse van Mix & Hussel maar zeker geen onbekende in de Langstraat. Ze was 25 jaar werkzaam bij ‘Piccadilly’, de modezaak van haar moeder. Toch voelt het voor haar als een nieuwe frisse start die ze met Mix & Hussel heeft gemaakt.

Dat is te merken als je de winkel binnenloopt en je als het ware haar passie ‘proeft’ voor interieur, restylen met de unieke en leuke bijbehorende accessoires. Het winkelend publiek heeft hierbij zo haar voorkeuren, vertelt Sandra de Jong. “Vloerkleden, hanglampen en sierkussens zijn op het moment erg in trek. Het is gewoon al te merken dat de herfst er alweer bijna aankomt.”

Toch is het wekelijks voor Sandra altijd weer een verrassing wat de behoeften zijn van het winkelend publiek. “De ene keer is de oesterkaars enorm in trek, het andere moment een vintage pouf.” De aankopen in haar winkel worden veelal ook online gedaan, via de webshop van Mix & Hussel. Met het aanmaken van je eigen account zit je op de voorste rij als er nieuwe (doorgaans handgemaakte) producten aan de catalogus worden toegevoegd. Wie voor 16.00u iets besteld, heeft het de volgende dag in huis. Met Facebook en Instagram zet ze haar aanbiedingen, decoratie- en interieurideeën in de markt.

Een bezoekje aan de winkel zelf loont natuurlijk altijd als je online niet geconfronteerd wilt worden met de vervelende melding ‘uitverkocht’ ;-). Als we het gevarieerde assortiment doornemen, vallen bij de stijlvolle accessoires bijvoorbeeld de maanzaad-zeep (scrubzeep) en de kiwi kaarshouder op. Voor verfrissende decoratie-ideeën heeft Mix & Hussel een leuk aanbod aan verschillende kussens (zijde en katoen) én een leuk kleed voor over je bank of voor de picknick. Bij het interieur-assortiment springen de originele en zeer diverse vloerkleden in het oog! Voor in de keuken biedt Mix & Hussel origineel keukengerei aan zoals ovenschalen, divers keramiek en bijvoorbeeld een stijlvolle taartschep. Het aanbod aan verlichting zit in een wat hogere prijsklasse maar dan kríjg je wel iets bijzonders in huis! Vanzelfsprekend adviseert Sandra je graag wat passend is en biedt ze ook stylingsadvies op locatie. Als je denkt dat er iets ‘mist’ aan de inrichting van bijvoorbeeld je woonkamer dan is het beter om zelf niet ‘door te rommelen’ maar deskundig advies in te winnen. Vaak ziet een woonkamer of slaapkamer met het aanbrengen van een paar kleine wijzigingen er al heel anders uit!

De meeste producten die Mix & Hussel aanbiedt zijn handgemaakt, duurzaam en fair trade. “De lampen die ik aanbied, worden in Azië, Afrika en Europa gemaakt.” De lampen van het merk Ay illuminate zijn geïnspireerd door de natuur en verschillende culturen, wat tot uitdrukking komt met het gebruik van natuurlijke materialen en lokaal vakmanschap. Op deze manier komt een prachtig product tot stand. En natuurlijk verkoopt Mix & Hussel meer van dit soort lamp-merken waarbij gebruik wordt gemaakt van lokaal vakwerk uit alle windstreken. De eveneens handgemaakte ovenschalen van klei zijn bijvoorbeeld afkomstig uit Colombia. “Het bijzondere aan het servies is niet alleen dat dit ambachtelijk door een pottenbakker is vervaardigd maar ook dat het gewoon in de vaatwasser kan. Wel zo praktisch,” knipoogt ze.

Sandra de Jong is blij dat ze met haar winkel gevestigd is in de Langstraat. “Het winkelend publiek is heel divers. Toeristen, publiek uit Katwijk en Noordwijk, bezoekers uit de Bollenstreek, regiogenoten uit Haaglanden en natuurlijk de Wassenaarders zelf,” glimlacht ze. De maandelijkse Puur-markt in de Van Hogendorpstraat zorgt altijd voor reuring in de Langstraat. Wat haar betreft is er nog wel ruimte voor wat meer reuring in de Langstraat.

Gevraagd naar een goed advies voor startende ondernemers vindt Sandra de Jong het schrijven van een businessplan een aanrader. “Ik heb een businessplan geschreven en hier echt goed de tijd voor genomen. En dan nog kun je je erop verkijken maar het maakt wel het verschil,” lacht ze. Een bezoekje aan de winkel en/of webshop van Mix & Hussel zorgt in ieder geval voor origineel verschil als het gaat om interieur, decoratie, restylen of gewoon een bijzonder cadeau.