Nieuwe fractie DLW gesplitst

Nog vóór de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Wassenaar is de eerste afsplitsing in de gemeenteraad een feit. De nummer twee op de kandidatenlijst van de Democratische Liberalen Wassenaar, mevrouw Brenda Hagen, heeft besloten zich af te scheiden. Volgens diverse andere media besloot Hagen (47) tot de pijlsnelle afsplitsing omdat ze vreesde dat sympathisanten van Forum voor Democratie via DLW in de Wassenaarse gemeenteraad zouden kunnen belanden. Ze kwam daarover in conflict met de nummer van vier van de kandidatenlijst van DLW, Tomash Groen. Hagen zou moeite hebben met het feit dat kandidaat Groen tevens lid is va de partij Forum voor Democratie. Tomash Groen heeft een advocaat ingeschakeld, welke Hagen heeft gesommeerd geen verdere uitspraken te doen over Groen.

 

Zetelroof

De fractievoorzitter van DLW, Ben Paulides, hoopt dat Hagen haar besluit nog zal herzien. In een landelijk dagblad spreekt Paulides van zetelroof en wordt het imago van Wassenaar geen goede dienst bewezen. DLW verwierf bij de verkiezing van vorige week twee zetels.

Hagen is niet van plan om de zetel terug te geven aan DLW, blijkt uit een reactie van Hagen op de ontstane situatie op Twitter. Hagen zegt te willen streven naar een integer, transparant en betrouwbaar bestuur voor de Wassenaarders. De dochter van Brenda Hagen stond tot voor kort ook op de lijst van DLW. Zij gaat mee met haar moeder naar de fractie-Hagen. Tevens hoopt Hagen dat een andere partij een jong persoon naar voren schuift om voor de fractie-Hagen commissielid te worden. “Zo kan er gelijk gewerkt worden aan de belangen van de jongeren en krijgen jongeren ervaring in het gemeenteraadswezen,” aldus Hagen in een reactie op Twitter.

Op haar website sluit ze haar blog als volgt af: “Stille armoede, Stenen rijkdom; ook dat is in Wassenaar aanwezig. Dit en veel meer punten waar ik me voor wil inzetten moeten nog uitgewerkt worden, zodat iedereen weet waar ik voor sta als fractie Hagen. Het belangrijkste is nu dat er een mooie stabiele coalitie gevormd wordt waarbij Wassenaar zich in verenigd voelt.”

Helaas was Hagen niet bereikbaar voor verder commentaar.